Kunst på Rydhave Slots Efterskole

- Det kreative menneske

Går du med drømme om at blive noget ved kunsten, – måske noget inden for design, eller har du et kreativ hoved fyldt med gode ideer, som du endnu ikke har haft muligheden for at realisere, er interessefaget KUNST lige noget for dig!

Erfaring

Med en erfaren underviser i kreative fag samt en udøvende kunstner som undervisere på linjen, kan du få al den erfaring, opbakning og motivation, du har brug for. Derfor kan du hurtigt komme i gang med dit kreative arbejde gennem analyse, eksperimenter og forståelse til færdiggørelse af dine kunstværker.

Vi tager udgangspunkt i lige præcis din måde at udtrykke dig på.

Med de mange værksteder og materialer vi har til rådighed, er mulighederne store, og vi bevæger os rundt i mange forskellige udtryksformer fra skraldekunst og design af brugsgenstande til arbejde med maleri og skulpturer.

Vi lærere er her for at hjælpe, guide og give dig mod på nye kreative udfordringer. Som kunstner må man turde komme ud af sin comfort zone – først da kan man finde sit personlige udtryk.

PROJEKTER

Vi vil også beskæftige os med fælles projekter, da det giver mulighed for lave større værker, som for eksempel udendørs skulpturer, der blandt andet er noget som vores kunstner i interessefaget, Rolf Jacobsen, har stor erfaring med. Bevæger du dig ud i fx tekstilt design, smykkefremstilling og læderarbejde er Eva Johansen klar til at hjælpe dig med sin store erfaring.

Rolf Jacobsen er uddannet i Italien, hvor han har arbejdet med skulpturer i alle formater og i forskellige materialer, han har haft flere udstillinger i både indland og udland. Han er lærer her på kunstlinjen for at dele sine erfaringen med dig

Du kan se nogle af Rolf Jacobsens kunstværker på hans hjemmeside www.Rolfjacobsen.com 

Eva er læreruddannet og har været på Rydhave i mange år. Hun har undervist mange forskellige kreative fag og emner gennem årene.  Eksperimenterende design og arbejdet med forskellige teknikker og materialer har altid været en del af Evas liv og undervisning.

Forårsudstilling, studieture og meget mere!

Vi skal i foråret vise nogle af holdets værker på slottet eller i slotsparken, alt efter hvor stort et værk du får stablet på benene. Måske har du også mod på at indsende et værk til en censureret udstilling.

Udlandet
En studietur til for eksempel Paris, hvor vi kigger på klassisk kunst, moderne kunst, design og arkitektur og får et lille indblik i, hvad det vil sige at bo i en af kunstens hovedstæder. Studieturen er en fantastisk kilde til inspiration og det videre arbejde hjemme på skolen.

Studieture i Danmark
Vi skal selvfølgelig ud at se på kunst og design. Turen går for eksempel til Aros i Aarhus, vi skal besøge kunstnere i deres studier og opsøge kunsten andre spændende steder!

Interessefaget Kunst

  • Tid til fordybelse

  • Tag kunstens udfordringen op

  • Udfold dine kreative evner

  • Lær teknikker og materialer at kende

  • Tænk stort  – udforsk  detaljen

BESØG KUNSTLINJEN

PÅ RYDHAVE SLOTS EFTERSKOLE

Tag det første skridt ved at besøge os. Ring til efterskolen på 9744 15 22 eller send en mail på info@rydhave.dk.

Så laver vi en aftale om et tidspunkt, hvor I kan få en rundvisning og en snak om mulighederne på skolen.