ride efterskole

Rydhave Slots Efterskole Ridning

For dig der elsker heste!

Rydhave Slots Efterskole tilbyder i samarbejde med Stald Sønderbygaard en efterspurgt heste- og ridelinje med kvalitetstid og horsemanship i centrum. Du kommer til at tilbringe mange timer sammen med din hest i stalden, på banen og i naturen. Du udvikler stor viden om heste og lærer mange rideformer. Vi kan uddanne dig i både horsemanship, dressur, western og ridning på islandske heste efter din interesse.

På Rydhave Slots Efterskole kan du opstalde din egen hest, eller du kan låne en af Stald Sønderbygaards heste, som du skal passe, pleje og ride hele året.

Kvalitetstid på hestelinjen

Der skal være kvalitetstid til alle, både ryttere og heste, så derfor er der blot plads til 14 elever på ridelinjen. Eleverne fordeles på to hold, når de modtager undervisning to gange i ugen. Sikkerhed og kvalitet og individuel undervisning vægtes højt, så derfor vil der altid være to ridelærere til stede på hvert hold.

Da der trænes meget i bl.a. ridning uden sadel, horsemanship og trecøvelser inkl. spring vil al ridning naturligvis foregå iført ridehjelm og ridevest.

Ud over undervisningstiden er det muligt at komme i stalden, passe og ride sin hest både i hverdagene og i weekenden. Eleven aftaler med ridelæreren hvor de må ride og hvad de må ride alt efter erfaring.

Foruden undervisning i ridningen vil der også være undervisning i teori om heste og ridning, kost, ernæring, mentaltræning og fysisk træning er også på skemaet. Der laves individuelle træningsskemaer til eleverne, så de udvikler muskler, motorik og kondition. Da der er 5 kilometer til hestene, vil eleverne også hurtigt blive gode til at cykle.

Ridning Efterskole
Efterskole Cykling

Tilmelding til hestelinjen

Der er rift om pladserne på hestelinjen, så eleverne bliver optaget i den rækkefølge de tilmelder sig. Der er både begrænsede pladser for opstaldning af egen hest på Stald Sønderbygaard og for lån af staldens heste, så vær meget hurtig på aftrækkeren. Individuelle opstaldningskontrakter laves for private heste efter en samtale med Stald Sønderbygaard

Der oprettes venteliste.

Læs meget mere om heste- og ridelinjen i hæftet ”Staldting” som kan hentes her.

Medbring din egen hest

- eller lej en hest hele året

Heste er vores helt store passion. Vi har selv omkring 10 heste, og der er opstaldet yderligere 10 pensionærer foruden efterskoleelevernes heste. Her er masser af islændere, Painthorses, Quartere, Knabstruppere, Appaloosa, Araber og andre racer”

På hestelinjen kan du medbringe din egen hest eller pony og opstalde den på Stald Sønderbygaard. Men du kan også, som noget helt specielt, leje din helt egen efterskolehest mens du er på Rydhave. Vi har en række erfarne rideheste, islændere og ponyer i stalden, som vil elske at være din bedste ven under opholdet. Vi vælger en hest som matcher dine rideerfaringer og ønsker for året.

Vi opstalder islændere i løsdrift og heste/ponyer i bokse. Du skal selv passe din hest og tage del i staldarbejdet både i skoletiden og i fritiden. Både elever med egen hest og med låneheste indgår i staldpasningsordninger, også i weekenden.

Pris:
Elever der vil leje en hest skal betale 1.000,- pr. person for at gå på hestelinjen. Prisen er inkl. leje af hest og interessefagstur.
Elever med egen hest betaler 500,- pr. person til efterskolen for interessefagsturen. I 2017/2018 går turen til Malagá. 

Vi har dejlige faciliteter på gården. Et stort ridehus, udendørs ridebane med lys, rytterstue, sadelrum, store bokse og rigtig store indhegninger til hestene, som går i blandede flokke. Hestene er på døgnfold i sommerhalvåret, og inde så få timer som muligt i vinterhalvåret. Dvs. hestene er på fold mellem 9 og 24 timer i døgnet afhængig af årstiden. Rundt om gården ligger mange kilometer ridestier og små veje, skov og der er ikke langt til Limfjorden.

Hestene går på halm i dybstrøelse i meget store bokse eller i løsdrift. De fodres med wrap og frøgræs suppleret med krybbefoder og vitaminer i vinterhalvåret.

Opgaverne i stalden fordeles mellem eleverne og alle hjælper hinanden med at passe hestene, stalden og ridehuset. Det kræver en del armmuskler!

I weekender og ferier laves der et korps af elever, som passer alle hestene. I de lange ferier må man gerne tage sin egen hest med hjem, mens skolens heste og de private heste, som bliver tilbage bliver passet af Stald Sønderbygaard.

Fokus på hestelinjen

  • Vi har meget fokus på hestehåndtering, horsemanship og du får indsigt i forskellige former for ridning.

 

  • Vi kan undervise i bidløs ridning, i westernridning, i ridning på islandsk hest og har speciale i discipliner som TREC, distance, agility og terrænridning.

 

  • Spring og dressur indgår i disciplinerne, men vi lægger ikke vægt på konkurrenceridning.

 

  • Undervisning foregår på små hold med to instruktører af gangen og stor individuel undervisning.
  • Vi har en dyrlæge tilknyttet ridelinjen. Hun varetager også undervisning i teori om anatomi, sygdomslære og fodring af heste. 

 

  • At kunne ride sin hest sikkert i naturen er også et af vores mål. Alle lærer at håndtere hestene i flok, i skoven og langs stranden.

 

  • Dertil kommer bunker af teoretisk viden om hestene og om dig selv. Kost, ernæring, idræt og mentaltræning, alt sammen noget du får brug for både med hestene og i dit liv fremover.

 

  • Undervisningen varetages af westenrytter og træner i horsemanship Christina Kjelsmark, Dyrlæge og Trec rytter Lene Jacobsen samt flere erfarne hjælpere.

BESØG RIDELINJEN

PÅ RYDHAVE SLOTS EFTERSKOLE

Tag det første skridt ved at besøge os. Ring på 9744 1522 eller send en mail på info@rydhave.dk. Så laver vi en aftale om et tidspunkt, hvor I kan få en rundvisning og en snak om mulig- hederne på skolen.