Rydhave Slotsefterskole – Hestelinjen

Vil du gerne kombinere et efterskoleår med en masse tid på hesteryg? Vi har plads til dig – uanset om du er øvet rytter med egen hest eller bare drømmer om at lære at ride. Du bliver undervist af erfarne ryttere på den hyggelige Stald Sønderbygaard, hvor du både kan få din egen hest/pony opstaldet eller låne en af staldens heste.

Lær din hest godt at kende

Hestelinjen handler om samarbejdet mellem rytter og hest; om at opbygge gensidig tillid og forståelse og aflæse selv de mindste signaler. Det kalder vi for Horsemanship.

På Hestelinjen sætter vi fokus på hesten i sin helhed, og du får kendskab til, hvad det egentligt indebærer at have en hest. Du bliver introduceret til hestens sundhed og lærer alt om korrekt pleje, fodring og pasning. Samtidig får du en forståelse af, hvilke forpligtigelser der er forbundet med at have en hest, og du bliver vant til at færdes i stalden.

I løbet af undervisningen tager du et ”ridekort”, der beviser, at du kan håndtere en hest, udøve korrekt førstehjælp og har styr på sikkerheden. Det betyder, du får kendskab til teorien – samtidig med du selvfølgelig også øver alt det praktiske.

Afprøv forskellige discipliner

I løbet af undervisningen bliver du introduceret for flere forskellige discipliner inden for ridning. Vi arbejder bl.a. med westernridning, trec, islandske heste, grundlæggende dressur og trailridning.

Som elev på Hestelinjen er du med til at præge undervisningen, så den også passer til dine interesser. Hvis du f.eks. er helt vild med islandske heste, kan du fordybe dig i det, ligesom der er rig mulighed for at ride en masse western eller noget helt andet.

Kom ud i naturen

På Hestelinjen kommer du til at opleve den smukke natur, der omgiver Rydhave Slots Efterskole. Efterhånden som alle på holdet bliver trygge i sadlen og lærer hestene at kende, tager vi på længere ture, hvor vi for alvor får dyrket fællesskabet og nydt naturen.

Vi bryder ofte de vante rammer, og i slutningen af året tager vi f.eks. til Rømø, hvor vi bruger nogle dage på at ride og nyde samværet med hinanden – og hestene. Det er altid en fantastisk tur, hvor du kommer til at lære dine holdkammerater at kende på en helt ny måde, og så får du selvfølgelig masser af tid til at fordybe dig i samværet med hestene og udvikle dig som rytter.

Det praktiske

På Hestelinjen kan du medbringe din egen islandske hest og opstalde den på Stald Sønderbygaard. Men du kan også, som noget helt specielt, låne en af staldens heste og passe den, som var den din egen, mens du er på Rydhave. Stald Sønderbygaard har en række erfarne rideheste, islændere og ponyer i stalden, som vil elske at være din bedste ven under opholdet. Du bliver selvfølgelig matchet med en hest, der passer til dine rideerfaringer og ønsker for året.

På Stald Sønderbygaard opstaldes islændere i løsdrift og enkelte heste i bokse. Du skal selv passe din hest og tage del i staldarbejdet både i skoletiden og i fritiden. Både elever med egen hest og med låneheste indgår i staldpasningsordninger – også i weekenden.

Elever der vil leje en hest skal betale 1000 kr. pr. person pr. måned for at gå på hestelinjen samt 500 kr. til interesserejse. Elever med egen hest betaler 500 kr. pr. person pr. måned til efterskolen samt udgifter til interesserejse.

Dine undervisere

Du bliver undervist af to erfarne og passionerede ryttere, Christina og Lene. Christina ejer Stald Sønderbygaard og har mere end 40 års erfaring med hestehåndtering og ridning. Lene er uddannet dyrlæge og bruger sin store viden om heste og dyrevelfærd i undervisningen.

Tilsammen danner Christina og Lene et stærkt team, der sikrer, at du får tidssvarende og varieret undervisning i ridning såvel som hestepleje.