Byg bro til en global verden

INTERNATIONAL EFTERSKOLE MED MEDBORGERSKAB OG GLOBALE TENDENSER PÅ SKOLESKEMAET

- Glæd dig til at gå i dybden med emner som bæredygtighed, kulturforståelse og politik

Vi lever i en verden, som altid er i bevægelse. Som mennesker, og især som ung, bliver man konstant bombarderet af sociale medier, nyheder, trends og politiske strømninger, som man skal forholde sig til. På linjefaget ”ung i en global verden” er vi undersøgende på samfundet omkring os og arbejder med at være aktive og nysgerrige verdensborgere.


Vi arbejder både i og udenfor klasselokalet og du skal forvente både korte og lange ture ud af huset, f.eks. besøg på Kulturmødet, museumsbesøg, linjefagstur til en europæisk storby. Undervisningens indhold er planlagt, men med plads til at inddrage aktuelle samfundsmæssige udviklinger, som er relevante for faget.

Bidrag til at løfte samfundet

Kulturforståelse i hverdagen og i politik

Vi er nysgerrig på, hvad kultur er for en størrelse og kigger både på vores egen hverdag, unges kultur, subkulturer, og på nationale og internationale tendenser. Med åbenhed træner vi vores egen tolerance for andre levemåder end vores egen og får et indblik i, hvorfor det til tider er en udfordring, når kulturer mødes.

Bæredygtighed

Vores store udfordring i 2020´erne er klimaforandringen og miljøbeskyttelse. Vi vil ud fra vores klasselokale og skole fordybe os i, hvad vi hver især kan bidrage med. Samtidig vil vi gå forrest, når skolens samlede elevflok skal blive bevidste om deres bidrag og ansvar overfor vores miljø.

Medmenneskelighed

Vi vil gøre en forskel og se, hvad der er ud over vores egen næsetip. Du kommer til at få en større forståelse, at også du kan gøre en forskel for verden omkring dig. Du kommer også til at være tovholder og arrangør til indsamlinger og events til fordel for de udsatte mennesker omkring os – både i det nære og i det fjerne.