Byg bro til en global verden

GLOBAL

- Gå i dybden med emner som politik, bæredygtighed og kulturforståelse

  • Interesserer du dig for verden omkring dig?  
  • Synes du det er spændende at lære om andre kulturer? 
  • Kan du lide at gøre en forskel for andre? 
  • Kan du lide at arbejde med projekter? 
  • Interesserer du dig for emner som; politik, kultur, filosofi, bæredygtighed og sociologi? 
  • Har du et ønske om at studere eller arbejde i udlandet i fremtiden?


På linjefaget Global er vi undersøgende på samfundet omkring os og arbejder med at være aktive og nysgerrige verdensborgere. 

Vi arbejder både i og udenfor klasselokalet og du skal forvente både korte og lange ture ud af huset, f.eks. besøg på Kulturmødet, museumsbesøg, Struer Statsgymnasium og linjefagstur til en europæisk storby. Undervisningens indhold er planlagt med plads til at inddrage aktuelle samfundsmæssige udviklinger, som er relevante for faget.  

 

SAMARBEJDE MED STRUER STATSGYMNASIUM  

En del af undervisningen på linjefaget Global forgår i samarbejde med Struer Statsgymnasiums IB linje (International Baccalaureate). Sammen med vores faste gæsteunderviser, Joeseph DeVoir, skal eleverne på RSE bl.a. deltage i SSG’s internationale MUN konference, hvor de i bedste FN-stil skal arbejde med løsningsforslag på aktuelle verdensproblematikker og få en smagsprøve på hvordan det er at gå på en international ungdomsuddannelse.

Bidrag til at løfte samfundet

 

BÆREDYGTIGHED 

På linjefaget Global arbejder vi aktivt med bæredygtighed både lokalt og globalt. Vi vil bl.a. have fokus på hvordan vi som verdensborgere kan tage ansvar for at bremse klimaforandringer, og hvordan vi som borgere i lokalsamfund kan gøre en bæredygtig forskel. Derudover vil vi også arbejde med social bæredygtighed, hvor menneskers liv og adfærd er i fokus. 


KULTURFORSTÅELSE
 

Vi vil være nysgerrige på hvilken rolle kultur spiller for os selv og andre, og hvordan vi igennem forståelse, nysgerrighed og respekt for andre kulturer, kan åbne vores verden og syn på hinanden.  


AKTIVISME 

Vi skal gøre en forskel. Du kommer til at få en større forståelse for, at også du kan gøre en forskel for verden omkring dig. Du kommer også til at være tovholder og arrangør til indsamlinger og events til fordel for udsatte mennesker – både i det nære og i det fjerne. 

 

UNDERVISERE 

Jessica Gralitzer 

  • har været ansat på Rydhave siden 2019. Jessica er uddannet folkeskolelærer og udover at være linjefagsansvarlig på Global, underviser hun i tysk, dansk og medborgerskab. 

 

Joseph DeVoir  

  • is a American lecturer in History and Theory of Knowledge in the Struer Statsgymnasium International Baccalaureate Program. He is the recipient of the Rotary International Ambassadorial Scholarship and the Rotary International Peace Fellowship and has studied or taught in seven different countries. Before coming to Denmark, Joseph’s worked for several UN agencies and International Nongovernmental Organizations in the Middle East.