Livet på Rydhave

Oplevelser og rejser

 


 Skoleåret på Rydhave Slots Efterskole er fyldt med gode oplevelser
både på skolen og ude af huset. Vi har beskrevet lidt af det herunder,
men hvert år byder selvfølgelig på endnu mere.

Introturen

I løbet af skoleårets første uger, tager alle afsted på introtur. Form og destination skifter fra år til år. Det kunne f.eks. være en fælles campingtur, eller en kontaktgruppetur i shelter eller lejrhytte. Fokus på introturen er at blive rystet godt sammen, hygge og lære hinanden at kende.  

 

SKITUREN ER ET AF ÅRETS ABSOLUTTE HØJDEPUNKTER!

Hvert år tager vi på skitur. I 2024 går turen til Norge, og tidligere har vi også besøgt både Sverige og Østrig. 

Det er en helt særlig oplevelse at være på skitur med efterskolen, hvor undervisningen foregår på en bjergtop. Alle kan være med – uanset om du er nybegynder eller øvet skiløber, får du hver dag undervisning, så du kan dygtiggøre dig. 

Skituren er for mange en god mulighed for at stifte nye venskaber og vise nye sider af sig selv – både som øvet og nybegynder. 

Skituren, transport, forplejning, liftkort, støvler og skileje er alt sammen inkluderet i elevbetalingen. 

 

Linjefagstur

I foråret har vi linjefagsuge, alle elever har en hel uge kun i linjefagenes tegn. I denne uge drager linjefagene ud af huset på korte eller længere ture. Destinationerne kan både være indenlands og udenlands, og skifter fra år til år, alt efter hvad der giver den bedste oplevelse for det enkelte linjefag. 

Turene i linjefagsugen er ikke inkluderet i skolepengene og koster 3.500 kr., som betales med raten i september. 

 

AFSLUTNINGSUGEN 

Skoleåret sidste uge på efterskolen er noget helt særligt. Her er fællesskabet i centrum, og vi laver en masse hyggelige og sjove aktiviteter og ture sammen, for at klemme de sidste gode oplevelser ud af efterskoleåret. 

 

Fælles aktiviteter

Fællesidræt

På Rydhave Slots Efterskole har vi periodevis fællesidræt på skemaet. Her mødes hele årgangen for at lave forskellige fysiske aktiviteter sammen. Dette gør vi fordi, dét at være og røre sig sammen styrker fællesskabet og er sund for krop og sjæl.  

 


Fællessang
 

Når vi synger sammen, kommer vi tættere på hinanden. Vi bliver én og får fælles åndedræt. Derfor har vi fællessang på skemaet hver uge. 

 

Samling 

Flere gange om ugen står der ”samling” på skemaet. Her mødes hele årgangen i foredragssalen eller spisesalen, for at være sammen om at synge, lytte, se nyheder, give beskeder, se foredrag mm.  

 

Rengøring, oprydning og vedligehold 

Vi skal passe på skolen, så det er et rart sted at være. Hver morgen er der rengøring på værelser og områder. Alle elever får tildelt et ansvarsområde, som de dagligt tager sig af.  

 

Morgenturen


Vi starter hver morgen med en kort gåtur inden morgenmaden, så vi får gang i kroppen og frisk luft. Turen sluttes i spisesalen, hvor morgenmaden er klar.

 

Kost 

På Rydhave Slots Efterskole spiser vi godt, sundt og varieret, så vores elever får det rigtig brændstof til en aktiv dag, hvor man både skal bruge krop og hjerne.  

Vi har desuden kødfri dag én gang om ugen, og det økologiske spisemærke i bronze. 

 

Måltider:

Hovedmåltiderne (morgenmad, frokost og aftensmad) er hyggelige nedslag i hverdagen. Her mødes alle elever i spisesalen, hvor man sidder sammen i kontaktgrupper, får beskeder, spiser og taler sammen.  

Formiddagsmad, eftermiddagsmad og aftenkaffe er frivillige mellemmåltider.  
Morgenmaden serveres efter morgenturen, her mødes alle for at få en god og sund start på dagen.  
Vi spiser frokost kl. 12.00, hvor der typisk serveres en varm ret. Aftensmaden spiser vi kl. 18.00 her serveres typisk kolde retter, salatbar, rugbrød og pålæg.  
  
Spisesalen er et sted hvor vi er sammen om at spise og have et rart. Derfor skal mobiltelefonerne blive i lommerne og hatte og jakker skal hænge i garderoben. 

 

Køkkentjans: 
Mindst én gang om året har man køkkentjans. Køkkentjansen varer en uge, hvor man sammen med 2-3 andre elever, skal passe køkkenet sammen vores supersøde og dygtige køkkenpersonale.  

 

Særlige behov: 
Vi tager selvfølgelig hensyn, hvis du har fødevareallergier eller særlige behov i forhold til kost. Du skal bare gøre opmærksom på det ved indmeldelsen.  

 

Egenkontrol  
Vi er underlagt Fødevarestyrelsens krav om egenkontrol. Se kontrolrapporter her: 

https://findsmiley.dk/29305

 


Søvn 

Søvn er en forudsætning for menneskers udvikling, og det er vigtigt for elevernes læring, fysiske formåen og sociale trivsel. Derfor har vi faste sengetider, og derfor skal de overholdes.  

 

Motion 

Fysisk aktivitet er afgørende for børn og unges trivsel, læring og sundhed. Derudover er det vigtigt for fællesskabet på efterskolen, at vi er aktive sammen. Derfor er motion en stor del af vores hverdag på RSE, både i undervisningen, til fælles aktiviteter og i fritiden. Fritagelse fra fysisk aktivitet sker kun efter aftale med forældre og evt. lægeerklæring. 

 

Mobiltelefoner og skærme 

Ungdomsforskning peger på at unges skærmforbrug og færden på sociale medier påvirker deres trivsel. Dette forholder vi os også til på RSE.  

Vores elever har pt. ikke forbud mod mobiltelefoner, men vi ønsker ikke at de er med til undervisning og måltider. Derudover bestræber vi os på at guide vores elever i sunde skærmvaner.