Har du høje ambitioner - 

og er du med fysisk og mentalt?

Adrenalin, ambitioner og stort fælleskab

- Er du vild med motocross? Vil du gerne ræse rundt i løb og kaste dig ud i vilde sving?

På Motocrosslinjen er du sikret et adrenalinkick på nærområdets motocrossbaner – og så kan du også glæde dig til en masse hyggelige timer i værkstedet, hvor vi skruer løs på vores motocrossbikes og gør dem toptunet og klar til ræs.

Linjefaget er åbent for alle uanset niveau, men du skal medbringe din egen motocrossbike. Du kan sagtens lade din motocrossbike stå på skolens værksted, hvor vi både har plads til den og mulighed for at arbejde på den sammen. Linjefaget er kun for elever i 9. og 10. klasse.

OBS! Der er optaget på Motocross i skoleårene 23/24, 24/25 samt 25/26 – men du kan stadig skrive dig op til ventelisten!

AMBITIONER OG MASSER AF FART

På Motocrosslinjen får du først og fremmest lov til at køre en masse motocross! Her er undervisningen fyldt med action, og du lærer en masse teknikker, der får dig til at køre endnu hurtigere og springe endnu højere på din motocrossmaskine.

Vælger du motocross, kommer du i løbet af undervisningen både til at arbejde med svingteknik, hoppeteknik, bremseteknik og din positur – alt sammen elementer, der kan være med til at optimere din performance.

Vi de lokale baner i Vestjylland, så du kan opleve nye baner og udfordringer.

Er du Rookie eller PRO?

Vi har valgt at inddele vores hold i to forskellige niveauer - Rookie og PRO. Det gør vi for at give dig allermest ud af dit år på efterskolen!

Når vi har set dig køre, snakket med dig om dine ambitioner og lært dig godt at kende, vil vi beslutte, hvilket niveau, der passer bedst til dig. Men det er ikke statisk - du kan sagtens blive et stjerneskud med pro-potentiale.

Uanset, hvilket niveau, du befinder dig på, har vi en forventning om, at du virkelig brænder for sporten - og udnytter tiden på efterskolen til at leve din passion. 

Kom med i værkstedet på vores efterskole med motocross

En del af at være en god motocrosskører er at have styr på sin maskine. På efterskolen bruger vi en masse tid i skolens værksted, hvor vi roder med motorer og skifter dæk og tandhjul. Du kommer til at få olie på fingrene, og målet er, at du bliver i stand til selv at udføre alt vedligeholdelsesarbejdet på din motocrossmaskine.

Glæd dig til nogle hyggelige timer på værkstedet, hvor stemningen altid er god, mens vi skruer løs og nørder vores maskiner. Du får din helt egen plads med tilhørende skab og adgang til værkstedet i fritiden.

Styrk din kondition og udholdenhed på motocross linjen

Motocross stiller store krav til din kondition. Det er hårdt at stå oprejst på motocrossmaskinen i flere timer ad gangen, og det kræver både tålmodighed og udholdenhed. Derfor sætter vi løbende fokus på fysisk træning, der hjælper dig til at blive en bedre motocrosskører.

Vi udnytter det smukke landskab omkring Rydhave og kører en masse mountainbike, ligesom vi også bruger et fitnessprogram, der er specifikt udviklet til motocrosskørere. Desuden gennemfører vi konditionstest og bruger f.eks. spinning til at styrke vores kondition.

Samarbejde med Dansk Motor Union

På Rydhave tager vi vores motocross seriøst. Vi har store ambitioner for dig og dit potentiale, og derfor får du løbende mulighed for at deltage i klubløb og teste dit talent. Hvis du virkelig brænder for det, kan du tage til stævne i din fritid.

Som noget nyt har vi opstartet et samarbejde med Dansk Motor Union, der giver dig endnu bedre muligheder for at dyrke din sport på højt plan. I løbet af skoleåret får vi besøg af sportskoordinatorer og en landstræner fra Dansk Motor Union, som træner sammen med os og fortæller om en fremtid inden for motorcross.

Kør med på tur på motocross efterskolen i Jylland

Vi forsøger - så ofte som overhovedet muligt - at komme ud blandt andre motocrossinteresserede. Det indebærer både deltagelse i klubmesterskaberne hos Ungdomsgården i Lemvig - men også vores årlige linjefagstur, hvor vi besøger fede motocrossbaner i Europa. Og så får PRO-holdet mulighed for at komme på en seriøs træningslejr i Spanien, hvor niveauet hæves endnu mere. 

Egenbetaling på cross

Fra skoleåret 24/25 forekommer der en egenbetaling på kr. 400,- pr. mdr. for transport + baneafgifter mm.

For skoleår 2025/26, 2026/27 og 2027/28 er der egenbetaling på kr. 500,- pr. mdr. for transport + baneafgifter mm.