Har du høje ambitioner - 

og er du med fysisk og mentalt?

Adrenalin, ambitioner og stort fælleskab

- Er du vild med fart? Vil du gerne ræse rundt i mudder og kaste dig ud i vilde sving?

På Motocrosslinjen er du sikret et adrenalinkick på vores helt egen motocrossbane – og så kan du også glæde dig til en masse hyggelige timer i værkstedet, hvor vi skruer løs på vores motocrossmaskiner og gør dem toptunet og klar til ræs.

Linjefaget er åbent for alle uanset niveau, men du skal medbringe din egen motocrossbike. Du kan sagtens lade din motocrossbike stå på skolens værksted, hvor vi både har plads til den og mulighed for at arbejde på den sammen. Linjefaget er kun for elever i 9. og 10. klasse.

OBS! Der er optaget på Motocross i skoleårene 24/25 samt 25/26 – men du kan stadig skrive dig op til ventelisten!

Action og fart over feltet

På Motocrosslinjen får du først og fremmest lov til at køre en masse motocross! Her er undervisningen fyldt med action, og du lærer en masse teknikker, der får dig til at køre endnu hurtigere og springe endnu højere på din motocrossmaskine.

I løbet af undervisningen kommer du både til at arbejde med svingteknik, hoppeteknik, bremseteknik og din positur – alt sammen elementer, der kan være med til at optimere din performance.

Vi kører hovedsageligt på vores egen fede motocrossbane, men vi besøger også de lokale baner i Vestjylland, så du kan opleve nye baner og udfordringer.

Kom med i værkstedet

En del af at være en god motocrosskører er at have styr på sin maskine. Derfor bruger vi en masse tid i skolens værksted, hvor vi roder med motorer og skifter dæk og tandhjul. Du kommer til at få olie på fingrene, og målet er, at du bliver i stand til selv at udføre alt vedligeholdelsesarbejde på din motocrossmaskine.

Glæd dig til nogle hyggelige timer i værkstedet, hvor stemningen altid er god, mens vi skruer løs og nørder vores maskiner. Du får din helt egen plads med tilhørende skab og adgang til værkstedet i fritiden.

Styrk din kondition og udholdenhed

Motocross stiller store krav til din kondition. Det er hårdt at stå oprejst på motocrossmaskinen i flere timer ad gangen, og det kræver både tålmodighed og udholdenhed. Derfor sætter vi løbende fokus på fysisk træning, der hjælper dig til at blive en bedre motocrosskører.

Vi udnytter det smukke landskab omkring Rydhave og kører en masse mountainbike, ligesom vi også bruger et fitnessprogram, der er specifikt udviklet til motocrosskørere. Desuden gennemfører vi konditionstest og bruger f.eks. spinning til at styrke vores kondition.

Samarbejde med Dansk Motor Union

På Rydhave tager vi vores sport seriøst. Vi har store ambitioner for dig og dit potentiale, og derfor får du løbende mulighed for at deltage i klubløb og teste dit talent. Hvis du virkelig brænder for det, kan du tage til stævne i din fritid.

Egenbetaling på cross

Fra skoleåret 24/25 forekommer der en egenbetaling på kr. 400,- pr. mdr. for transport + baneafgifter mm.

For skoleår 2025/26, 2026/27 og 2027/28 er der egenbetaling på kr. 500,- pr. mdr. for transport + baneafgifter mm.

Undervisere på motocrosslinjen

Undervisere på motocrosslinjen er Claus Goul Jensen og Rasmus Goul Jensen. Begge arbejder også til dagligt som pedeller på Rydhave Slots Efterskole.