Ridning på efterskole
– med eller uden egen hest

STOR RIDELINJE MED DYGTIGE HESTE

Få masser af tid sammen med din hest

Vil du gerne kombinere et efterskoleår med en masse tid på hesteryg? Vi har plads til dig – uanset om du er øvet rytter med egen hest eller bare drømmer om at lære at ride. Du bliver undervist af erfarne ryttere på den hyggelige Stald Sønderbygaard, hvor du både kan få din egen hest/pony opstaldet eller låne en af staldens heste.

LÆR DIN HEST GODT AT KENDE PÅ RIDELINJEN

Ridning på efterskolen handler om samarbejdet mellem rytter og hest; om at opbygge gensidig tillid og forståelse og aflæse selv de mindste signaler. Det kalder vi for Horsemanship på vores heste efterskole.

På Ridelinjen sætter vi fokus på hesten i sin helhed, og du får kendskab til, hvad det egentligt indebærer at have en hest. Du bliver introduceret til hestens sundhed og lærer alt om korrekt pleje, fodring og pasning. Samtidig får du en forståelse af, hvilke forpligtigelser der er forbundet med at have en hest, og du bliver vant til at færdes i stalden.

 

Tag ridekortet 

I løbet af undervisningen tager du et ”ridekort”, der beviser, at du kan håndtere en hest, udøve korrekt førstehjælp og har styr på sikkerheden. Det betyder, du får kendskab til teorien – samtidig med du selvfølgelig også øver alt det praktiske. Ridekortet betyder med andre ord, at du må komme ud i stalden alene i følgeskab med én eller flere af dine kammerater. Du kan således bruge din fritid med hestene - men kun, når du kan bevise, at du er villig til at leve op til de krav, som vi stiller. Vi kalder det et "tillidskort".

Afprøv forskellige discipliner

På Rydhave bliver du introduceret for flere forskellige discipliner inden for ridning. Vi arbejder bl.a. med westernridning, trec, islandske heste, grundlæggende dressur og trailridning.

Som elev på ridelinjen er du med til at præge undervisningen, så den også passer til dine interesser. Hvis du f.eks. er helt vild med islandske heste, kan du fordybe dig i det, ligesom der er rig mulighed for at ride en masse western eller noget helt andet.

Kom ud i naturen

På Ridelinjen kommer du til at opleve den smukke natur, der omgiver Rydhave Slots Efterskole. Efterhånden som alle på holdet bliver trygge i sadlen og lærer hestene at kende, tager vi på længere ture, hvor vi for alvor får dyrket fællesskabet og nydt naturen.

Vi bryder ofte de vante rammer, og i slutningen af året tager vi på den årlige linjefagstur, hvor vi bruger nogle dage på at ride og nyde samværet med hinanden – og hestene. Det er altid en fantastisk tur, hvor du kommer til at lære dine holdkammerater at kende på en helt ny måde, og så får du selvfølgelig masser af tid til at fordybe dig i samværet med hestene og udvikle dig som rytter.

Det praktiske på ridelinjen

Som elev på Ridelinjen kan du medbringe din egen islandske hest og opstalde den på Stald Sønderbygaard. Men du kan også, som noget helt specielt, låne en af staldens heste og passe den, som var den din egen, mens du er på Rydhave. Stald Sønderbygaard har en række erfarne rideheste, islændere og ponyer i stalden, som vil elske at være din bedste ven under opholdet. Du bliver selvfølgelig matchet med en hest, der passer til dine rideerfaringer og ønsker for året.

På Stald Sønderbygaard opstaldes islændere i løsdrift og enkelte heste i bokse. Du skal selv passe din hest og tage del i staldarbejdet både i skoletiden og i fritiden. Både elever med egen hest og med låneheste skal hjælpe til i stalden – også i weekenden.

Egenbetaling på vores rideefterskole i Jylland

Der forekommer en egenbetaling til Ridelinjen samt udgifter til opstaldning af egen hest på Stald Sønderbygaard.

Det koster 1.250 kr./måned at leje hest. I alt 13.750,- for hele skoleåret.*

Fra skoleåret 2025/26, 2026/27 og 2027/28 er prisen 1.350 kr./måned for leje af hest. I alt 14.850,- for hele skoleåret.*

Ved medbringelse af egen hest laves individuel aftale med Stald Sønderbygaard.

 (Med forbehold for ændringer)