Kostpolitik

”Det er spændende for os som fagfolk at få de unge med i køkkenet på skift”

Spisesalen er et af skolens store omdrejningspunkter. Her mødes alle til måltider 6 gange dagligt.

Hovedmåltiderne (morgenmad, frokost og aftensmad) er hyggelige nedslag i hverdagen. Her mødes alle elever i spisesalen, hvor man sidder sammen i kontaktgrupper, får beskeder, spiser og taler sammen. Formiddagsmad, eftermiddagsmad og aftenkaffe er frivillige mellemmåltider.

Morgenmaden serveres efter morgenturen, her mødes alle for at få en god og sund start på dagen. Vi spiser frokost kl. 12.00, hvor der typisk serveres en varm ret. Aftensmaden spiser vi kl. 18.00 her serveres typisk kolde retter, salatbar, rugbrød og pålæg.

ELEVERNE HAR MEDANSVAR I KØKKENET PÅ RYDHAVE SLOTS EFTERSKOLE. DET GIVER EN MADPLAN MED VARIATION OG LÆRING.

Kostpolitik
På Rydhave Slots Efterskole spiser vi godt, sundt og varieret, så vores elever får det rigtig brændstof til en aktiv dag, hvor man både skal bruge krop og hjerne. Vi har kødfri dag én gang om ugen og det økologiske spisemærke i bronze.

God bordskik
Spisesalen er et sted hvor vi er sammen om at spise og have et rart. Derfor skal mobiltelefonerne blive i lommerne, jakker hænge i garderoben og hætten væk fra ansigtet.

Køkkentjans
Mindst én gang om året har man køkkentjans. Køkkentjansen varer en uge, hvor man sammen med 2-3 andre elever fra sin kontaktgruppe, skal passe køkkenet sammen vores super søde køkkenpersonale.

Specielle behov
Vi tager selvfølgelig hensyn, hvis du har fødevareallergier eller særlige behov i forhold til kost. Du skal bare gøre opmærksom på det ved indmeldelsen.

Egenkontrol
Vi er underlagt Fødevarestyrelsens krav om egenkontrol. Se kontrolrapporter her
VirkSide (findsmiley.dk)