fbpx

Bliv klar til fremtiden

Undervisningen på Rydhave

- Faglige udfordringer på dit niveau

På Rydhave Slots Efterskole tilrettelægger vi altid undervisningen, så dit udbytte bliver bedst muligt. Det faglige mål med skoleåret er, at du udvikler dig og får udfordringer, der passer til netop dit niveau. Gennem differentieret undervisning, solid studievejledning og fokus på personlig udvikling, gør vi dig klar til din fremtidige ungdomsuddannelse - og til livet.

Vi underviser i alle prøveforberedende fag, som kendes fra folkeskolen, og I skal alle deltage i de tilsvarende afsluttende prøver. Vi gør vores bedste for at undervise dig efter den nyeste viden om læring og undervisning. Vores lærere brænder for at undervise, og det er vigtigt for os, at de holder deres kompetencer ved lige.

Rydhaves lærerstab er en broget flok af garvede undervisere, nyuddannede, folkeskoleuddannede og efterskole-rotter - og vi ser alle vores forskelligheder som en styrke, der giver plads til mangfoldighed og rummelighed.

Som Rydhave-elev lærer du at være kritisk, tænke selvstændigt og tage ansvar. Vi er også en efterskole med globalt udsyn, og vi interesserer os for verden omkring os – både i den daglige undervisning, interessefagene og på vores ture og rejser.

Læringsmotivation

I undervisningen arbejder vi med din motivation, så du bliver i stand til at tage et aktivt valg for dit eget studieliv. Du får en del medindflydelse på din skolegang. For eksempel er du selv med til at bestemme, hvilke emner I skal beskæftige jer med i løbet af året.

Dit faglige udbytte afhænger af din aktive deltagelse i og motivation for undervisningen, så det er vores mål og håb, at du også skal synes, det er fedt og relevant at gå i skole.

_MG_8326-min

Alternative uger

Der er i årets løb en del alternative uger. Det kan fx være en temauge, en skitur samt flere andre alternative uger.

I en uge skal eleverne i 9. klasse arbejde med deres projektopgave. Elever i 10. klasse skal i samme uge arbejde med en særlig erhvervsrettet opgave kaldet OSO, hvor der tages udgangspunkt i den enkeltes uddannelses- og erhvervsønsker. Der er også en uge med erhvervspraktik.

Derudover vil du få mulighed for at deltage I en lang række valgfag og aktiviteter og således opdyrke og udvikle nye evner og interesser. Efterskolens lærere varetager uddannelses- og erhvervsvejledningen.

Studievejledning

I løbet af året har vi planlagt forskellige studieforberedende aktiviteter, der skal gøre dig klar til at træffe et valg, når du er færdig her hos os. Bliv klogere på dig selv, dine muligheder og ønsker gennem fx:

  • Virksomhedsbesøg
  • Gæstelærere
  • Brobygning
  • Erhvervspraktik


Lektielæsning

Der er lektielæsning hver dag. Du sidder på værelset med dine lektier, og der er altid lærere til rådighed i lektielæsningstiden. Desuden tilbyder vi en lektiecafé med lærer, som du og dine klassekammerater kan benytte. Lektiecafeen har åbent én time om dagen, fire dage om ugen.

Undervisningen på Rydhave er for alle, der har mod på at blive udfordret, og som har lyst til at udvikle sig i skolens fællesskab!